Crawford County (Wisconsin)

Koordinater:

Crawford County er et fylke i den amerikanske delstaten Wisconsin. Det ligger i den sørvestlige delen av staten og grenser mot Vernon County i nord, Richland County i øst og mot Grant County i sør. Det har også grense mot delstaten Iowa i vest.

Crawford Countys totale areal er 1 552 km² hvorav 69 km² er vann. I 2000 hadde fylket 17 243 innbyggere og administrasjonssenteret ligger i byen Prairie du Chien.

Fylket, som sammen med Brown County, var et av de opprinnelige fylkene i området har fått sitt navn etter William H. Crawford som var finansminister under president James Monroe.

Adams · Ashland · Barron · Bayfield · Brown · Buffalo · Burnett · Calumet · Chippewa · Clark · Columbia · Crawford · Dane · Dodge · Door · Douglas · Dunn · Eau Claire · Florence · Fond du Lac · Forest · Grant · Green · Green Lake · Iowa · Iron · Jackson · Jefferson · Juneau · Kenosha · Kewaunee · La Crosse · Lafayette · Langlade · Lincoln · Manitowoc · Marathon · Marinette · Marquette · Menominee · Milwaukee · Monroe · Oconto · Oneida · Outagamie · Ozaukee · Pepin · Pierce · Polk · Portage · Price · Racine · Richland · Rock · Rusk · Sauk · Sawyer · Shawano · Sheboygan · St. Croix · Taylor · Trempealeau · Vernon · Vilas · Walworth · Washburn · Washington · Waukesha · Waupaca · Waushara · Winnebago · Wood