Melodisk metal

Melodisk metal (melodic metal på engelsk) er en musikksjanger som stort sett brukes til å beskrive en heavy metal-sjanger. Som navn tilsier er musikkstilen bandet spiller mer melodiøst enn det som er vanlig for sjangeren. Hvis musikksjangeren ikke har en egen undersjanger (black metal, death metal, thrash metal osv) betegnes sjangeren ofte kun som melodisk metal (forkortet fra melodisk heavy metal). Et noe mer spesielt begrep er melodisk death metal, også kjent som gothenburg metal, som ofte har få likheter med death metal.

Alternativ · Avant-garde · Black · Death · Doom · Folk · Glam · Gothic · Groove · Industriell · Power · Progressiv · Sludge · Speed · Stoner · Tradisjonell · Thrash · Viking

Crossover thrash · Alternativ · Deathcore · Deathgrind · Melodisk black · Metalcore · Nu · Symfonisk black

Bay Area thrash · New Wave of American · New Wave of British · Gothenburg death · True Norwegian Black · Neue Deutsche Härte

Ekstrem · Melodisk · Nyklassisk · Symfonisk · Teknisk · Shred · Kristen · Kristen